BECERİLERİMİZİ ve GELİŞME HIZINI SAPTAYALIM, ÖĞRENELİM, OPTİMAL GELİŞELİM.
1972 yılında yayınlanan Club of Rome/MIT simülasyon çalışması 2100 itibariyle çöküş öngördüğünde önemli ve sözü geçen bir kesim, bilim ve teknoloji zamanla öngörülen sıkıntılara çare bulur, frene basmak fakirliğe dönüştür ve kabullenilemez demiştiler. Bu simülasyon çalışmasına ve Roma Kulubü'nün kurulmasına neden olan toplantı ise 1965 yılında Como gölü kenarında yapılan bir dünya sorunları değerledirme toplantısı idi. En büyük sorun açıkça nüfus artıişı olarak belirgindi ve bu sorunların bu insanla çözülemeyeceği de çok kısa sürede görüldü. Söz edilen olayların içerisinde bulunan Dr. Rennie Whitehead anılarında "21. asır ya mucizeler asrı olur, ya da 22. bu Dünya'da insan için olmaz." kehanetini yapmak durumunda kaldı. Durumun ciddiyeti bir yeniden değerlendirme ve yerel tabanda neler yapılabilir konusunda olabildiğince fikir üretmeyi zorunlu kılıyor.
Sorunun ne olduğu daha sonra açılacaktır ama belli oranda da anlaşılmış olması gerekir. Çözüm içim Dünya üzerinde 200 milyon üniversite öğrencisi okumaktadır ve 30 bin dolayı da üniversite vardır. PhD, yani bir akademik ünvan sahibi olan kişi sayısı da 10 milyon dolaylarında olmalıdır. Tüm bu insanların aşağı yukarı durumun farkında olmaları ve kafalarında bir olası çözüm oluşturmuş olmaları beklenebilir ama üzerinde uzlaşılmış bir çözüm görülememekte ve Dünya belki, Desiderata içerisinde söz edilen Universe örneği, göstermesi gereken gelişmeyi göstermektedir. Belki de kadim öngörümlerle olanların uyumu göze alındığında oldukça yakınlarımızda bir yerde bu olayları planlama + denetleme + düzenleme becerisine sahip bir VARLIK bulunmaktadır ve en azından bizim çevremiz, şu an yaşanılan zaman dilimi için, bu varlığın planlamalarına uygun gelişme göstemektedir. Bu belkilere kesin yanıtı tabii şimdilik kimse bilemiyor, ama yanıta olabildiğince yakın gelmenin olasılıklarını da bu seri içerisinde aramaya çalışacağız.
1970 li yılların başlarından itibaren hareketli durumda olan kişilerin de telefon konuşması yapabilmeleri için Bell Lab de başlatılan mobil tlf. ar-ge çalışmaları 1990 başlarında meyve vermiş ve o günden bugüne de mobil bilgisayar oluvermiştir. Kişiye olan yararının giderek topluma olan zararının gerisinde kalma olasılığı bence gündemdedir.
Eski bir E.S. yorumu: Bizim bir türlü sahip olamadığımız teknolojininin yarattığı, davranışsal ve ruhsal değişikliklere yol açan alet. Pahalı, pahalılığı şurdan öte geliyor ki, benimkisi 3 yıl once alındı, artık bu kategoriye girmiyor, giremiyor. yani sırt telefonu (cep mep değil! o zaman ve bu zaman hala kandırılıyoruz.). Halen baz istasyonun bir metre yakınına gelince çekiyor, yani istanbul'da sorun yok. o zamanki teknolojide (1900 küsür) ele avuca sığar deniyordu ki benim karışım hala 25 cm. artık elimde tutamıyorum. işte sonu olmayan, insanları küreselleştiren, olmadığında ya da arızalandığında adamı bunalıma sokan, yurdum insani tabiriyle tuş takımı.
ok
1. !!
Bilgilenmek istediginizde fareyi "yz.yrd"lar üzerine getiriniz veya "rs.yrd"lar uzerine tıklayınız .
RY1 RY2



dy
Doğru yanıt "..." seçeneğidir.
KONU İLE İLGİLENENLER BİZE, AŞAĞIDAKİ ADRESİMİZE, E-MAIL GÖNDEREBİLİRLER, YARDIMICI OLMA OLANAKLARIMIZ MEVCUTTUR.
ZİYARETİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ; YARARLI OLDUĞUMUZU UMUYORUZ.
BİZE isoger1@hotmail.com HER ZAMAN YAZABİLİRİNİZ.
...
© 2015 , İsmail GERMAN. HER HAKKI SAKLIDIR
PLEASE PREFER GIVING LINK IF THAT SUFFICES

      İLİNTİLİ KAYNAKLAR
Üniversite Sayısı
Ülke-Ülke Ün. Sy.
Bütçeler
IVY Lig Bütçeleri
IVY Lig I
Apple
Starbucks
ZARA
5G den Beklenti
5G Mimari
Mimari
Beyin Tümörü
Beyin Tümörü
Online Reference
Dictionary, Encyclopedia & more
Word:
Look in: Dictionary & thesaurus
Medical Dictionary
Legal Dictionary
Financial Dictionary
Acronyms
Idioms
Encyclopedia
Wikipedia
Periodicals
Literature
Other languages:
by: